Održana Konstituirajuća-izborna Skupština Kantonalne organizacije Žene SDA HNK

Dana 22.2.2020. g. u prostorijama SDA u Mostaru je održana Konstituirajuća-izborna Skupština Kantonalne organizacije Žene SDA HNK.
Skupštini su prisustvovali predsjednik KO SDA HNK i sekretar KO SDA HNK , kao i članovi izborne komisije KO SDA.
Dosadašnja predsjednica KO AŽ SDA HNK zahvalila je predsjedniku KO SDA HNK na podršci i saradnji u prethodnom periodu. Takođe je zahvalila dosadašnjim predsjednicama OO u HNK na vrlo kvalitetnoj saradnji, zajedničkim aktivnostima i projektima koji su vrlo uspješno realizovani u prethodnom periodu.
Sjednici su u svojstvu gošći prisustvovale i bivše predsjednice OO AŽ, OGP AŽ, kao i novoizabrane predsjednice organizacije Žene OGP iz Mostara.
Na Skupštini je jednoglasnom podrškom prisutnih izabrana predsjednica Kantonalne organizacije Žene SDA HNK Alisa Hajdarović.
Za potpredsjednice su izabrane Enisa Buzaljko iz Stoca i Dženisa Spahalić iz Mostara.
Jednoglasno su kao kandidatkinje za predsjednicu organizacije Žene SDA BiH predložene kandidatkinje Alisa Hajdarović i Senija Bubić.

Na Skupštini su prisustvovale i predstavnice Organizacije Žene OO SDA Prozor, Fahira Dželilović i Indira Manov, koje su izabrane u Izvršni odbor kantonalne Organizacije Žene SDA HNK za mandatni period 2019.-2023.

error: Content is protected !!