Održana sjednica Izvršnog odbora KO SDA HNK

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK jučer (3.12.) je održao redovnu sjednicu koja je na dnevnom redu imala šest tačaka: usvajanje zaključaka sa prethodne sjednice sa izvještajem o realizaciji ranijih zaduženja, analizu aktuelne političke situacije, informaciju o provedenim lokalnim izborima u četiri općinska i jednoj Gradskoj organizaciji na području HNK, informaciju o pripremi za lokalne izbore u Mostaru, prijedlog za imenovanje Savjeta KO SDA HNK i tekuća pitanja.

Nakon izvještajnog uvoda sekretara IO KO SDA HNK Almira Ačkara o realizaciji i izvršenju obaveza sa prethodne sjednice, predsjednik Edin Mušić političkom analizom posljednjih dešavanja u u našem kantonu i BiH napravio je uvertiru za izvještaje predsjednika općinskih odbora Prozora, Jablanice, Stoca i Konjica, te Gradske organizacije Čapljina o izbornim rezultatima koje je SDA ostvarila u tim sredinama. 

Predsjednik Mušić naglasio je kako treba sačekati potpune rezultate izbora za dubinsku analizu, ali da je svakako primjetan manji procenat ukupne izlaznosti u većini sredina Hercegovačko-neretvanskog kantona. Stranka demokratske akcije je u našem prostoru zadržala stabilnost i kontinuitet u prosjeku na prethodne izborne cikluse. Općina Konjic je zabilježila jedan od najboljih rezultata SDA na području cijele BiH i svakako zaslužuju respekt i poštovanje, naglasio je Mušić. U drugim sredinama statistički imamo dobre rezultate na nivou stranke, jedino bilježimo promjenu na poziciji načelnika Općine Jablanica. Predsjednici svih odbora SDA u HNK prezentirali su osnovne pokazatelje izbornih procesa koji su završeni u tim sredinama uz obavezu da nakon kompletiranja ukupnih rezultata, uključujući izbore koje se trebaju održati u Mostaru, naprave potpuni statistički presjek i ukupnu analizu stanja SDA u HNK.

Predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar Salem Marić informirao je prisutne kolege o dosadašnjim aktivnostima i načinu vođenja kampanje Koalicije za Mostar 2020. Marić je podvukao kako sve stranke koje čine Koaliciju ulažu maksimalne napore na terenu, te da je odličan prijem građana Mostara novog pristupa vođenja predizbornih aktivnosti, naglašavajući izuzetno uspješnu akciju od vrata do vrata koju provode kandidati Koalicije za Mostar 2020.

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK iskazao je punu podršku aktivnostima GO SDA Mostar, koja djeluje u sklopu zajedničke probosanske Koalicije za Mostar 2020, čiji je nosilac liste dr. Zlatko Guzin. Svi materijalni i ljudski resursi IO KO SDA HNK, kao i ostalih odbora SDA u HNK stavljeni su na raspolaganje Koaliciji za Mostar 2020 za nadolazeće izbore. Zajedničko probosansko djelovanje i povećanje izlaznosti na izborima u Mostaru garant su za pobjedu Koalicije za Mostar 2020, naglasio je Mušić.

Predsjednik Mušić je članovima IO KO SDA prezentirao prijedlog za imenovanje Savjeta stranke, koji sačinjava 17 odbora i kojim su obuhvaćeni svi segmenti društveno-socijalnog i općenito javnog života u HNK.

Treba istaknuti da je OO SDA Prozor do sada već premašila izborni rezultat u odnosu na Lokalne izbore održane 2016. godine i to za 144 glasa iako još nisu svi dopisni listići obrađeni.

error: Content is protected !!