Saopštenje OO SDA Prozor povodom nacionalnih provokacija u selu Skrobućani

OO SDA Prozor najoštrije osuđuje nove nacionalne provokacije, a koje se tiču iscrtavanja ustaških simbola u selu Skrobućani.

Naime, nakon jučerašnjeg otvaranja spomen obilježja „Šehidska kapija“ u selu Skrobućani, jutros su na lokalnom putu i na nekoliko znakova koji su pokazivali smjer prema novootvorenom spomeniku osvanuli iscrtani ustaški simboli. Čin je to koji je uznemirio mještane Skrobućana, okolnih sela, kao i sve ljude koji ovakvo ponašanje smatraju neprimjerenim.

OO SDA Prozor i ranije je osuđivala slične događaje, koji su se prošle godine dešavali u Prozoru, a i ovim putem baš kao i tada pozivamo nadležne institucije da maksimalno ozbiljno pristupe rješavanju ovog problema, da otkriju počinitelje spomenutih nedjela, privedu ih licu pravde, te na taj način barem djelomično vrate poprilično poljuljano povjerenje građana u njihov rad. Naše sugrađane pozivamo na maksimalno razumijevanje i toleranciju, uz izraženu nadu da ovakva nedjela jednom za svagda ostanu u prošlosti. Također, nevladine organizacije i druge javne institucije pozivamo da i oni najstrožije osude ovakva i slična ponašanja.

OO SDA PROZOR

error: Content is protected !!