Održana Izborna skupština organizacije Žene OO SDA Prozor za mandatni period 2019.-2023.

Na osnovu Pravila izbornog postupka, sinoć je u prostorijama Stranke u Prozoru, s početkom u 19.30 sati održana Izborna skupština Organizacije Žene OO SDA Prozor, za mandatni period 2019.-2023.

Na početku Skupštine prisutnima se najprije obratio predsjednik Stranke, Elvedin Grcić, koji je poselamio sve prisutne, zahvalio im se na odzivu i poželio uspješan rad.

U nastavku je provođenje izbornog procesa preuzela Izborna komisija.

Za predsjednicu Organizacije Žene OO SDA Prozor jednoglasnom podrškom izabrana je Fahira Dželilović, iz MO Prozor-Centar. Podpredsjednica u ovom mandatnom period će biti Indira Kazić iz MO Jug I, koja je također dobila jednoglasnu podršku prisutnih delegatkinja.


Pored predsjednice i podpredsjednice izabrani su i članovi Izvršnog odbora Organizacije Žene OO SDA Prozor za mandatni period 2019.-2023., pa će tako isti činiti: Fahira Dželilović, Indira Kazić, Selma Islamović, Anela Šehić, Nejra Letić, Aida Kmetaš, Nerkeza Heljić, Edina Čorbadžić, Amra Konjarić, Zedina Šero, Belkida Dželilović, Beba Zajmović, Indira Manov.

Na Konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora, od imenovanih će biti izabrana sekretarka Organizacije Žene OO SDA Prozor.

Pored navedenih, izabrane su i delegatkinje za Skupštinu Organizacije Žene KO SDA HNK-a, te za Konvenciju spomenute organizacije na državnom nivou, koje će se održati 22., odnosno 29. februara u Mostaru i Sarajevu.

Na kraju radnog dijela Skupštine, prisutnim se  kratkim prigodnim govorom obratila novoizabrana predsjednica, Fahira Dželilović. Predsjednica se najprije zahvalila na podršci, iskazavši veliku čast za imenovanje na ovu poziciju, uz naglasak kako će maksimalno i u skladu sa svojim mogućnostima nastojati da doprinese što boljem radu Organizacije Žene OO SDA Prozor. Dodala je nadanje da će žene biti što je moguće aktivnije u mandatu koji preuzima, te da će djelovati kao jedan kvalitetan tim, spreman na sve izazove i zadatke koji se pred njih postave.

error: Content is protected !!