Posjeta delegacije imenovane od strane Predsjedništva SDA BiH Općinskoj organizaciji SDA Prozor

U prostorijama SDA u Prozoru, danas (29.10.2021.godine) je održan radni sastanak, a povod kojem je bila Odluka Predsjedništva SDA BiH, kojom su imenovani radni timovi koji će posjetiti općinske oganizacije širom BiH, s ciljem sagledavanja aktuelnog stanja, te razgovora o aktivnostima, problematici i planovima na određenim područjima.

Tako je danas u posjetu našoj Općinskoj organizaciji stigla delegacija koju  su činili: Refik Lendo, potpredsjednik SDA BiH, te Nermin Mandra, član Predsjedništva Stranke. Također, uz spomenute goste, svojim prisustvom su nas počastvovali i predsjednik i sekretar Kantonalnog odbora SDA HNK-a, Edin Mušić i Almir Ačkar.

U ime OO SDA Prozor, sastanku je prisustvovao širi krug članstva, a prisutnima se najprije obratio predsjednik Općinske organizacije, Elvedin Grcić. On je poselamio prisutne, zahvalio im se na dolasku, te u svom uvodnom obraćanju iznio nekoliko servisnih informacija o djelovanju Općinske organizacije SDA Prozor.

Nakon toga, prisutnima se obratio predsjednik Kantonalnog odbora, Edin Mušić, koji je gostima također predstavio svoja iskustva koja ima, a vezana su za rad naše Općinske organizacije, opisujući je između ostalog kao „urnek“ djelovanja i organizovanja, kakvo treba biti i u drugim sredinama. Također, ukratko je govorio i o aktuelnostima na području kantona.

U nastavku, svoja izlaganja su imali i Nermin Mandra, te Refik Lendo, koji su se dotakli aktuelnih dešavanja na nivou države, Vijeća ministara, Vlade Federacije, te ostalih značajnih tema kojima se Stranka bavi na svim nivoima organizovanja. Naglasili su ozbiljnost političke situacije u kojoj se naše zemlja nalazi, te nastojanja i obavezu SDA da u navedenim okolnostima bude snaga koja čvrsto stoji na strani Bosne i Hercegovine, njenog suvereniteta, integriteta i identiteta.

Poslije izlaganja, uslijedio je dio predviđen za pitanja prisutnih, a u ovom dijelu se razgovaralo o konkretnim temama i pitanjima s kojima se naša Općinska organizacija susreće u svom radu, te mogućnostima za određenim rješenjima, aktivnostima i djelovanjima.

Po završetku sastanka, uslijedio je zajednički odlazak na džuma namaz u Čaršijsku džamiju u Prozoru.

OO SDA PROZOR

error: Content is protected !!